Všechny komentáře k článku:Extrémní grafická karta Asus Radeon HD 5870 je tady!

Super

Už se těším až vyjdou tyhle karty, zlevní 4890 a toho si koupím, bude bohatě stačit, tohle je podle mě zbytečnost, je to jen pro lidi, co musí mít vše nejnovější:)

Možnosti
11 reakcí
poslední 25. 9. 2009 7:45

S tim bych uplne nesouhlasil. Myslim ze nove karty by byly take idelani pro lidi co staveji uplne novy pocitac (s vykonnym 4 jadrem) a/nebo s Windows 7 - takez by meli podporu DX11..... a ve videorecenzich a recenzich co jsem cetl bylo napsano ze DX11 bude velky skok (na videiich to vypadalo uzasne) .....
Takze to je i pro lidi, co si radi zahrajou nove dobre hry ve vyborne grafice .....PS: (pisu to taky pro to, ze Vas prispevek mi znel opovrhovane vuci lidem, kteri si planuji koupit tuto kartu ;-) (muj dojem z toho :-))

 

@Liutasil: "(na videiich to vypadalo uzasne­)"
na videiich vypadal uzasne i skok mezi DX9 a DX10, a vevisledku je to prast jako uhod, driv nez za 2-3 roky zadnou nativni hru s DX11 necekej, vyvoj hry totis neni zalezitost na 14 dni a v soucasnosti kdy se vetsina her vyvyji hlavne jako multiplatformni se tak i vydava, tedy zakladem je DX9, pak je prilepeny DX10 ci DX10.1 v podobe zaslepky/patche a pak se prilepi jeste DX11, vyvyjet dnes hru pro ani ne 1% trhu je proste nezajimave, dodneska neni ani jedna hra nativni DX10 a to ma grafiku a PC schopne vyuzit DX10 dnes pres 50% herniho trhu a DX10 je tu us cca 3 roky, takze velkej rozmach DX11 bych ocekaval nejdriv s prichodem nastupcu soucasnych konzoli :)

 

@Shap: prvni nativni DX11 hra bude Alien vs Predator tj Tesselace v akci a dneska byly ukazany videa v chodu. DX11 byl pridan pomoci patche do hry Battleforge a prineslo to 20% narust vykonu oproti DX10, jelikoz DX11 je efektivnejsi pri pocitani urcitych operaci. Je videt ze o tom moc nevis a jenom tu sam sebe ztrapnujes. Nechapu proc sou tu neustale lide co musej pomlouvat dobrej vyrobek od ATI coz HD5870 proste je, hodnoceni v recenzich vsude na svete to jenom dokazuje.

 

@bobromysl: pokud bude noev AVP nativni DX11, tak si ho nikdo jinej nez majitele karet s DX11 a PC s DX11 nezahrajejinak vim otom docela dost, jako vyvojar na hrach pracuju od roku 2001, kuprikladu 3.5 roku na Mafii :)

 

@Shap: ty na AvP nepracujes tj zdrz se svych prognoz :) AvP jako prvni pozije masivne Tessalaci tj DX11 featuru a to je holej fakt, prvni obrazky, videa vypadaj uzasne. Nevim co ti na novych ATinach tak vadi ze je musis na kazdem fore neustale pomlouvat hanit apod. Vusde se vsichni recenzenti schodli na tom ze za posledni 2-3 roky je to nejlepsi kus HW od doby G80 a to je proste holej fakt smir se s tim. a kdyz se podivame co prinasi DX11 sou to same lepsi veci v prvni hre ktera uz je na trhu tj Battleforge prinesl DX11 v podobe patche narust vykonu v prumeru 20% coz je vyborne a jenom to ukazuje silu DX11 jako takoveho, i vyvojari si chvali to ze v DX11 se delaji veci jednoduseji a jim to ulehcuje praci narozdil od DX10.

 

@stratos.: jak muzes vedet jestli nanem delam ci nedelam? nehlede nato ze v zacatcich jsem prone delal prave kralovnu v high modelu puvodne pro generovani normalmapy ;)a nikde jsem proti novejm atinam nenapsal kriveho slova a ani ze me nanich neco vadi, naopak nove Atiny jsem kuprikladu na EHW pochvalil ;)nepis tu o lidech neco co onich nevis a nevkladej jim po druku tvoje nazory a vize ktere se nezakladaji na pravde ;)

 

@Shap: na Shapa nema smysl reagovat je to proste takovej vseumel brouk pytlik :) takovyhle lidi maj vzdycky pravdu :)

 

@Liutasil: kolik do teďka vyšlo her na Directx10? 10 dohromady? takže bych to zas tak neřešil jestli bude nějaký directx11

 

@Urizriel: DX10 neprinesl mnoho noveho proto se vyvojarum do toho moc nechtelo ale DX11 konecne prinasi tessalaci coz ulehcuje praci programatorum a urychluje to vypocty viz DX11 patch do hry Battleforge kterej prinesl narust 20% vykonu navic (oproti DX10) coz neni zanedbatelne a to jeste s prinosem lepsi grafiky. DX10 se jeste moc neuvedl diky vlaznemu prijeti Vist u verejnosti, WIN 7 je na tom Nekolikanasobne lepe protoze s nim sou zatim lide mnohem vice spokojeni nez s Vistama.

 

@stratos.: prosim nepis sem nektere lzi co piseszaprve tesselace neulehcuje praci programatorum, naopak programatorum ji pridelava, musi to zanest do kodu aby fungovala, grafici musi model pro tesselaci pripravit aby fungovala dobre a modely bez ni nevypadali spatne pro ty hrace co si ji nebudou moci zapnout, ten komu ulehcuje zivot je hrac ktery tak diky ni ma vizualniz azitek ze hry lepsivypocty to zase neurychluje, to urychluje as tesselacni soucast cipu urcena prave na pocitani tesselace

 

Tak to je mazel pánové.