Všechny komentáře k článku:Extrémní grafická karta Asus Radeon HD 5870 je tady!

Cekat?!

Nevim jak to vydrzim, ale mozna i mesic budu muset cekat.Ma staricka 9800GTX sice jeste stale celkem slape, ATi je ale ATi a nejakym zvlastnim zpusobem chci svoji zakladovku nasytit co to pujde ... Crossfire ala 5870!

Možnosti
12 reakcí
poslední 25. 9. 2009 9:46

no ja si tady pockal do pulnoci, kddy se tady ty karty objevili, czc jich melo 5 a uz jdou fuc :-D obavam se ze mesic budeme muset opravdu cekat, poptavka po techto kartach je obrovska, uzasny je jak inzenyri ATI dokazali vyladit Crossfire, v testech ma CF min. 40% navic nekde i temer 100%..

 

@honimrek04: Rozhodně se vyplatí si počkat a to nejen do doby, než dorazí další kusy, ale než se objeví nereferenční provedení a bude na výběr z více výrobců i když asus je OK.

 

@zemanjan@volny.cz: Také bych určitě počkal, až budou mít od více výrobců karty skladem, tak cena půjde dolů, teď si můžou dovolit to napálit...
Už se těším na nereferenční karty od Sapphire, třeba něco jako je u řady Vapor-X, to by byla naprosto tichá karta při nízkých teplotách, a taky by byl obrovský prostor pro taktování...

 

@LUKASEKS2: Me by mela Sapphire dorazit pristi tyden cena nakych 7800,- s DPH. Jinak dneska vysel novej AMD GPU CLock a lze menit napeti na vsech HD5890 kartach!!!!, tj 1ghz bude asi realita na kazdem kusu kdyz poradne osolime napeti :). Vsak u HD4890 se zvedlym napetim u ASUS nebyl problem dat 1Ghz taky. Jinak asi na ni hodim S1 + 12cm Noctua + hora pasivů :)

 

@stratos.: na EHV us pokusy s OC na foru probehli a pri hrani narocnejsich her nebylo stabylni ani 925MHz, takze ty jiste tva realita 1GHz na kazdem kusu ma do pravdy hodne daleko :)

 

@Shap: pane SHap ctete ty prispevky? nebo jenom chcete vyvolavat FLAME? 925Mhz bez zvedani napeti, a On tu pise 1ghz pri zvedle voltazi pres utilitu AMD GPU CLOCK UTILITY, ktera vysla teprve dnes.

 

@bobromysl: ne vypouztim je hned usima a nosem ven, samozdrejme ze je ctu, ale take vim ze cim mensi vyrobni proces, tim vice nachylne na zvysovani napeti, a taky vim ze nemuzu zarucit tak jako stratos ze vsechny karty daji 1GHz, nebo ty to taky dokazes zarucit tak jako Stratos?

 

@Shap: s vysokym napetim HD4890 davali i 1.2Ghz, pri def napeti i 1Ghz viz ATOMIC od Sapphire. A sam ASUS slibuje az 17% vetsi takty s jeho Voltage Tweaker, coz nam dela 850Mhz + 17% tj 995Mhz.http://www.asus.com/Search.aspx?SearchKey=5870u HD4890 s Voltage Tweaker sliboval ASUS stejne vysledky a 1Ghz dal kazdej se zvedlou voltazi, vcetne Obra z PCT ktery kartu testoval.VSak uvidime az nekdo tu ASUS osoli na 1Ghz co nam k tomu pak povis :)

 

@bobromysl: ptas se me zda ctu posty, ale asi sam moc nectes ty moje, takze to napisu znova "...ze vsechny karty daji 1GHz, nebo ty to taky dokazes zarucit..."

 

@Shap: Zarucuje za to ASUS (viz +17%) a ty si slysel o nekom komu ASUS HD4890 s Voltage Tweaker nedal 1Ghz? ja teda ne. Dyztak sem postni nakou diskuzi, kde to nekdo nedal rad se podivam :)

 

@bobromysl: jak si to sam spocital, Asus pise v materialech 995MHz, to ale neni 1GHz, a navic to nezarucuje na vsech kartach a nebere zato ani zaruky, proste vyrobce ti garantuje ze karta bude fungovat na taktech na kterych ji prodava, a pak tech 17% jako moznost pretaktovani, ale to nikde nezarucuje, a us vubec to nezarucuje pro vsechny vyrobene HD5 od vsech vyrobcu

 

@Shap: ASUS HD5870 1Ghz potvrzeno
http://www.cdr.cz/a/27929