Všechny komentáře k článku:Extrémní grafická karta Asus Radeon HD 5870 je tady!

!!POZOR!! 3 monitory není to jen tak!!!

V vaší české kotlině zatím na úskalí zapojení 3 monitorů upozorňují jen zde : http://www.zive.cz/clanky/ati-eyefinity-v-praxi-jak-se-hraje-na-trech-monitorech/sc-3-a-149137/default.aspx Jde o to, že i monitor stejně jako karta musí mít DISPLAYPORT - redukcí nebo pasivním kabelem nic nevyřešíte. No, já čekám na redukci k DP na DVI (mám tři stejné DVI monitory) a pokud by to náhodou šlo, písnu to sem, ale obávám se, že to nepůjde.....pokud někdo najdete nějaké jiné řešení napište to. (myslím tím připojení 3 monitorů jen s DVI vstupy)...hledal jsem to "aktivní řešení" o kterém píšou na živě.cz ale zatím jsem nic neobjevil (pokud tim nemysí nejaké ...HeadToGo od Matroxu)

Možnosti
3 reakce
poslední 3. 11. 2009 20:12

a ještě na stránkách ATI Eyefinity ...jeden z bodů co je třeba. Peprné je to, že celé je to psáno tím nejmenším fontem co jsem kdy na stránkách viděl (skoro jako podmínky u zlodějin po telefonu typu Erika a.s.) Mimoto ani výrobce přímo nevyvrací možnost připojení přes nějakou redukci.... ach jo. 1. Driver version 8.66 (Catalyst 9.10) or above is required to support ATI Eyefinity technology and to enable a third display you require one panel with a DisplayPort connector.

 

@Shylock: tak propojit kabel displayport to dvi funguje! monitor jede v pohodě na živě.cz vyrobili kachnu. Každopádně pod xp 3 monitory na jedné kartě nejedou... jsou k dispozici v menu ale nedají se spustit všechnz najednou jen ve dvojici. Co naplat, todleto bude fungovat opravdu asi jenom pod win 7...má někdo jinou zkušenost??

 

@Shylock: A teď si musím nasypat popel na hlavu.... z laxního popisu na živě.cz nešlo pochopit, proč by tři movitory neměli fungovat. Jenže.... karta má jen dva převodníky signálu do DVI a jeden pro DP...dá se sice připojit DVI monitor pasivním kabelem, ale karta pak automaticky přepne DP port na kódování DVI...(dojdete mylně k dojmu že pasivní DP propojení funguje) tím pádem ale druhý port DVI odpojí ... není tedy možné bez aktivního převodníku http://accessories.us.dell.com/sna/products/Cables/productdetail.aspx?c=us&l=en&cs=19&sku=330-5521 spustit tři monitory... prostě pokud nemá monitor vlastní DP port tři monitory fungovat nebudou!!! jo a ta sranda přijde dost draho.....