Diskuze k článku:První palivový článek pro notebooky

Pozor bomba

nákres palivového článku 17V 6A http://www.antig.com/english/products/SAOS%20Spec_20051116A.pdf
takže to primárně plnit půjde, jen jak se k tomu postaví sekunsární prodejci.

Výdrž se hodí...

...když fakt potřebujete pracovat a není zásuvka... já jako student, bych to moc využil, přeci jenom osm devět hodin ve škole a pracovat celou dobu s nb je narocne na energii. Presedavat v ruznych ucebnach aby kabel dosahl na zasuvku je blbost... setreni energie vypinanim nb na prestavku taky nb moc neprispiva takze jestli tohle bude ceno prijatelny, beru to... ale pochybuji, jestli na to vemu nekde prachy, pocatecni cenu nejnizsí hranice tipuji 7000,-

Výdrž

Podívejte se do tabulek na energii obsaženou v 1L methanolu. pokud má článek účinost 50% při 8 hod životnosti obsahuje méně než 100ml metanolu. S tím doplňováním to nebude tak horké, firmy si pohlídají aby každý musel po vyčerpání koupit nový článek, třeba záměrným poškozením článku po vyčerpání náplně aby nešly refilovat.Viz HP...Ať žije trh a životní prostředí ať jde k čertu, jak dlouho máme sakra čekat než si budete kupovat vzduch.

Nerozumim jedne veci

Jak se bude dobijet - ci snad doplnovat methanolem podobne jako prazdny zapalovac plynem???

Methanol apod.

No, tyhle palivový články mají obrovskou výhodu, že do nich nemusíš lít jen methanol, ale spolknou i ethanol, pokud je dostatečně čistý. Akorát má "chlastací líh" menší energetický obsah... jinak methanol je klasifikován jako nebezpečný jed, nicméně litr seženete ve spec. laboratorních potřebách cca za 60Kč.
Každopádně předpokládám, že po větším rozšíření těchto článků stoupne počet vražd a sebevražd (vážně si nedělám prdel - po 10ml trvalé oslepnutí, 25ml klinická smrt) a nakonec methanolové články zákážou. Je totiž velmi snadné přidat to někomu do pití (nelze poznat dle chuti).
Podle mě se vývoj bude ubírat méně "nebezpečným" palivem, ethanol nebo lépe obyčejný glycerin a možná i rostlinné oleje (největší energetický obsah).

Trochu zastarela informace

Pokusy s methanolem jsou tu uz jak dlouho ... takze nevim pro rikate prvni... mozna tak prvni pro prodej v CR

Nenašli jste, co hledáte?

Akční nabídka Akční nabídka